5 sätt sociala medier kan bidra till SEO för din kriminella verksamhet

Det senaste halvåret har jag haft nöjet att fördjupa mig i film-streaming-serpen. Det är alltid roligt att försöka klättra i ett sökresultat med hård konkurrens, men streamingsegmentet är unikt på så vis att det till stor del domineras av sajter som tillgängliggör filmer, serier och sport illegalt.

Det är sajter som alltså inte enbart bryter mot Googles riktlinjer, utan även internationella upphovsrättslagar.

Sätten som fulstreamingsajterna jobbar på är fascinerande och det är utan tvivel intelligenta människor som ligger bakom. De har en nyfikenhet och innovationslusta som många traditionella företag helt saknar när det kommer till SEO.

För utöver att ranka häcken ur de legala alternativen med hjälp av sina huvudsajter (som jag kanske skriver om i ett annat inlägg) så tar de hjälp av de sociala plattformarna och deras dopade möjlighet att synas i sökresultatet – på sätt som jag aldrig sett inom andra segment.

Och Google kan ju inte gärna penalisera LinkedIn, Facebook, Youtube, Pinterest eller Google Sheets (ja du läste rätt).

Här kommer därför min topplista över fem sociala medier som kan hjälpa DIG med DIN SEO om du driver en illegal verksamhet.

Och ja, alla exemplen i listan är verkliga sidor som har eller har haft bra positioner på konkurrentutsatta sökord inom streamingsegmentet.

1. YouTube

YouTube är alla fulstreamingsajters moder. Google gör enorma pengar på illegalt publicerat material och så länge de som äger rättigheterna till en film inte ger sig till känna kan materialet ligga uppe i åratal.

Dessutom rankar YouTube-videos sjukt bra i sökresultatet.

YouTube har dock de senaste åren gjort ett omfattande arbete för att försvåra piratandet av filmer. Det finns idag en ganska raffinerad igenkänningsmotor i YouTube som är tänkt att pinga rättighetsinehavare om deras material publiceras.

Däremot är det fortfarande fullt möjligt att publicera en stillbild i videoformat, optimera videon för sök och hänvisa alla besökare till en extern sajt där filmen går att se.

Helt perfekt!

2. LinkedIn

På LinkedIn har du möjlighet att publicera artiklar, som i många fall kan ranka riktigt bra.

Google älskar som bekant ”välskrivet” innehåll. Driver du en illegal verksamhet är det därför en utmärkt plattform för att distribuera ”välskrivna” artiklar som rankar på de fraser du fokuserar på.

Strössla sedan artikeln med länkar till din huvudsajt och pengarna är dina.

Toppen!

3. Facebook

Facebook hamnar längre ner på listan, främst för att det inte är någon jättebra plattform för att driva trafik till via Googles sökresultat. Men det är möjligt att ranka ganska bra med Facebook-grupper (hint: döp gruppen till sökfrasen du vill ranka på) och när du väl rankar så kan du börja bygga en riktigt användarbas i form av medlemmar i din grupp.

Riktigt bra!

4. Pinterest

Pinterest är faktiskt en helt okej plattform för att driva tailsökord. I och med att namnen på ”boards” blir sidtiteln kan du skapa boards och sedan helt enkelt döpa dem till de sökord du vill ranka på.

Varje ”pin” du sedan lägger till på en board kan sedan länka tillbaka till din sajt där det illegala innehållet kan konsumeras.

Är du riktigt vass så ser du till att dina pins nålas fast av andra medlemmar, vilket leder till ännu fler länkar som hänvisar dina kunder rätt.

Fantastiskt!

5. Google Sheets

Google docs

Okej, jag vet att Google Sheets kanske inte är ett socialt medium. Men det här exemplet var för flippat för att inte hamna på den här listan.

Om konkurrensen inom ditt segment är någorlunda låg kan du nämligen ranka med Google-dokument. Se bara till att nämna sökorden extra många gånger (jag tror max antal celler i Sheets är bortåt 200 000, vilket borde räcka).

Att ranka i Google med Google är det häftigaste du kan göra och alla kriminella masterminds kommer avundas dig.

Kalas!

Nu är det din tur att ta tag i din kriminella karriär, bygga ditt gråzonsimperium och börja ranka med hjälp av sociala medier.

Lycka till!

Gillade du inlägget? Dela det gärna så fler får läsa!
    1. 5 månader ago
      • 5 månader ago