SEO

4 Maj 2017

Skapa din sajt för Google och människor kommer gilla den

Fokusera mindre på sökmotoroptimering och mer på att skapa en sajt som du tror människor kommer gilla. Det är budskapet Googles representanter tar alla tillfällen i akt att hamra in. Och det låter ju ganska rimligt. Det är ju människor som ska använda sajten. Men det låter också svårt. Hur vet man vad människor gillar?
25 Apr 2017

5 sätt sociala medier kan bidra till SEO för din kriminella verksamhet

Det senaste halvåret har jag haft nöjet att fördjupa mig i film-streaming-serpen. Det är alltid roligt att försöka klättra i ett sökresultat med hård konkurrens, men streamingsegmentet är unikt på så vis att det till stor del domineras av sajter som tillgängliggör filmer, serier och sport illegalt. Det är sajter som alltså inte enbart bryter […]
23 Nov 2014

Inspirera juniorerna att lära sig SEO på egen hand

Att vara junior sökmotorkonsult innebär inte sällan långtråkiga uppgifter. Men med rätt handledning kan även de tråkiga uppgifterna kännas betydelsefulla. Så se till att inspirera dina juniora kollegor, då kommer de snabbare komma upp till din nivå.
20 Okt 2014

5 standardsvar till motsträviga kunder

Att arbeta med sökmotoroptimering som konsult är enormt rolig. Men ibland är det också väldigt frustrerande. Inte minst när du för hundrade gången tvingas argumentera mot en kund varför det är dumt att enbart jämföra sig med de närmsta konkurrenterna och försöka efterapa deras arbetsmetoder.
11 Aug 2014

Hej då Pineberry – Hej Web Guide Partner

Efter nästan exakt ett och ett halvt år som sökmotorkonsult på Pineberry tackar jag för mig. Den första september börjar jag som konsult på Web Guide Partner.
15 Okt 2013

Arbeta med kortsiktig sökmotoroptimering

Att arbeta med sökmotoroptimering som marknadsföringskanal kräver att du hela tiden är beredd att ändra arbetssätt. Googles algoritmer förändras ständigt, och det som fungerade igår fungerar inte nödvändigtvis idag. Detta gör det enormt svårt att förutse vad som kommer att fungera om två – tre år.
23 Sep 2013

Är länkar oetiskt ska TV-annonsering vara straffbart

Idag har det på Twitter diskuterats en del om etik inom sökmotoroptimering. Det kom på tal då vissa sökbyråer säger sig arbeta med ”etisk sökmotoroptimering” – ett begrepp som naturligtvis fordrar följdfrågan vad ”oetisk sökmotoroptimering” kan tänkas vara?
22 Jan 2013

25 000 länkbeten på 25 dagar

Ett gäng elever på reklamskolan Berghs är för tillfället i full gång med att komma på 25 000 marknadsföringsidéer till tio olika företag. En kul tanke, och säkert ett nyttigt sätt att pressa sin kreativitet till bristningsgränsen.
19 Dec 2012

Bli webmaster med Webmaster Academy

Googles Webmaster Academy är ett 27-stegsprogram för dig som vill lära dig grunderna i hur en webmaster bör arbeta för att få Googles sökmotor att gilla din sajt.