5 standardsvar till motsträviga kunder

Sökmotoroptimering är enormt rolig. Men ibland är det också väldigt frustrerande.

Inte minst när du för hundrade gången tvingas argumentera mot en kund varför det är dumt att enbart jämföra sig med de närmsta konkurrenterna och försöka efterapa deras arbetsmetoder.

Här kommer därför fem motfrågor du kan använda dig av i de vanligaste diskussionerna du som konsult ställs inför.

1. Kunden som inte vill skriva brödtext på sin sajt

Jag kan inte skriva 300 ord om mina tjänster, det finns inte så mycket att säga.

Om inte ens du tycker att dina tjänster är intressanta, varför ska då dina besökare tycka det?

2. Kunden som vill ha samma produkt under flera URL:er

Man kan klicka till den här produkten både via varumärken och via kategorin, därför måste den ligga under två olika URL:er.

På ICA kan du ta flera olika vägar till ketchupen. Tycker du att ICA borde ha en hylla med bara FELIX-produkter där du kan hämta din ketchup och en annan hylla med ketchup där du också kan hämta… ketchup?

3. Kunden som hävdar att deras e-handel är unik

Min shop är inte som vanliga e-shoppar, jag kan inte ha den där strukturen du föreslår.

Buttericks är inte som andra affärer – men du vet väl att de fortfarande har en dörr in från gatan, en kassa att betala i och hyllor att lägga varorna på?

4. Kunden som vill bygga hela sajten i Ajax

Jag bryr mig inte om att Google har problem att indexera Ajax-sajter, den här funktionen är så unik och bra att vi måste ha den.

Vill du ha en snygg funktion att leka med till dess att du blir av med ditt jobb om ett halvår – eller vill du ha trafik, tjäna pengar och köra din chefs tjänstebil om några månader?

5. Kunden som bara vill härma konkurrenten

Min närmsta konkurrent gör inte på det sättet som du beskriver, men rankar ändå bättre. Jag tänker göra som de har gjort.

Kungen kan inte stava – men är ändå vår statschef. Om du ville ta över hans jobb, skulle du då fokusera på att försämra din skrivkunnighet eller på att gifta in dig i kungahuset?

2 svar på ”5 standardsvar till motsträviga kunder”

  1. Haha Lucas, kom att tänka på denna igår 🙂
    Fyndigt tycker man som åskådare, förmodligen inte lika roligt när du är parten som måste argumentera för dina expertkunskaper!

    Svara

Lämna en kommentar